YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

25 Haziran 2016 Cumartesi

Adana usulü imam bayıldı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Lezzetli bir Adana usulü imam bayıldı yapmaya ne dersiniz?

Malzemeler

4 adet patlıcan
3 adet soğan
150 gram kıyma
3 adet domates
4 adet yeşil biber
4 adet sarımsak
yarım demet maydanoz
sıvıyağ
tuz



Adana usulü imam bayıldı nasıl yapılır

Öncelikle patlıcanları alacalı soyalım. Boydan boya bir kesik atalım. Tuzlu suyun içinde yarım saat kadar bekleyelim.

Bir tavaya yağı ve soğanı koyup soteleyelim. Sarımsak ve kıymayı da ekleyip sotelemeye devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayıp kıymaya ekleyelim. 1 bardak su da ekleyerek pişirelim. Pişmeye yakın maydanozları kıyıp ekleyelim.

Patlıcanların suyunu süzüp yıkayalım ve kurutalım. Kızgın yağda kızartıp cam fırın tepsisine dizelim.

Ortalarını genişleterek kıymalı harçtan dolduralım. Domates ve biberle kapatalım. Biraz su ekleyip fırında 10-15 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri