-- Sponsorlu Bağlantılar --
Önceki yazılarımızda sade profiterol tarifine yer vermiştik. Farklı bir lezzet denemek isteyeneler fındıklı profiterolü tercih edebilirler. Fındıklı profiterol için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir.Malzemeler
- 75 gram tereyağı
- 95 gram un
- bir çimdik tuz
- yarım çay kaşığı tozşeker
- 3 adet yumurta
- 150 gram fındık (75 gram hamuru,75 gram kreması için)
- 215 ml su
Krema malzemesi için tıklayın
Sos Malzemesi için tıklayın
Fındıklı Profiterolün Yapılışı
Öncelikle gerekli olan malzemelerimizi hazırlayalım. Daha sonra hamurun yapılışına geçelim.
Bir tencereye tereyağı ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım. Unu eleyerek ekleyelim. Bir çimdik tuzu da ilave edip yaklaşık bir dakika kadar karıştıralım.
Ateşten alıp soğumaya bırakalım. Hamur soğuduktan sonra ufaltılmış fındıkları ve yumurtaları azar azar karıştırarak ekleyelim.
Fırını 200 dereceye ısıtalım. Yağlı kağıt yayılmış tepsiye iki tatlı kaşığının (veya sıkma torbasının) yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar hazırlayarak aralıklı dizelim. (yaklaşık 3cm aralıklı olacak)
Daha sonra ısıtılmış fırına sürelim ve 25-30 dakika pişirelim.
Fındıklı profiterolümüz pişerken diğer tarafta da kremayı buradaki tarife göre hazırlayalım. En son fındık parçacıklarını da ekleyerek karıştıralım.
Çikolata sosumuzu da önceden paylaştığımız tarife göre hazırlayacağız. Sos tarifi için tıklayın.
En son soğutulmuş profiterollerimizi fındıklı krema ile doldurup üzerine sosunu dökeceğiz.
Fındıklı profiteroller servise hazırdır.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder