YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

22 Haziran 2016 Çarşamba

Fıstıklı Profiterol

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Profiterol sevenler için farklı bir tarif; Antep fıstıklı beyaz çikolatalı profiterol tarifi. İsterseniz aynı tarifi kahverengi çikolata ile de yapabilirsiniz.

Fıstıklı profiterol için gereken malzemeler

Hamuru için:

55 gr. tereyağı
70 gr.un
2 tane yumurta
65 ml süt
65 ml su
bir çimdik tuz ve tozşeker

Kreması için:

1 adet yumurta
500 gr.süt
150 gr.şeker
200 ml krema
80 gr.un

Sosu için:

300 gr. beyaz çikolata
100 gr. kırılmış Antep fıstığı


Fıstıklı profiterolün yapılışı

Önceki yazılarımızda sade profiterol tarifini paylaşmıştık. Hamurumuzu ve kremamızı aynı şekilde yapacağız.

Profiterol hamuru yapılışı
Profiterol kreması yapılışı

Hazırladığımız hamurdan küçük parçalar kopararak kağıt serilmiş tepsiye aralıklı yerleştireceğiz. Ceviz büyüklüğünde parçalar için tatlı kaşığını ya da sıkma torbasını kullanabilirsiniz. Profiterolleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerle hafif kızarana kadar pişecekler.

Piştikten sonra soğutup içlerini krema ile dolduracağız. En son beyaz çikolatayı benmari usulü eritip profiterollerin üzerine dökeceğiz. Antep fıstıklarını serpip servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri