YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

22 Haziran 2016 Çarşamba

Profiterol

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Profiterol ülkemizde yaygın olarak tüketilen çikolata soslu krema dolu hamur topları ile yapılan bir Fransız tatlısıdır. Bizler daha fazla krema dolgulu ve çikolata soslu tatlı halini biliyor olsak da orijinalinde profiterolün mantar, salata, et ve başka malzemeler kullanılarak hazırlanan tuzlu türleri de mevcuttur. Ayrıca, profiterollerin konik şekilde dizilip karamelle birbirlerine birleştirildikleri croquembouche adında popüler bir Fransız pastası da mevcuttur.

Profiterol yapımı çok zor değil, birkaç denemeden sonra bu işte iyice uzmanlaşıyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var;


Bunlardan birincisi profiterollerin hamurunu hazırlarken unu kattıktan sonra 1 dakika kadar pişirmek gerekir. Böylece unun çiğ kokusu kaybolacaktır.

İkinci püf noktası ise hamuru ocaktan aldıktan sonra yumurtayı eklemeden önce hamurun tamamen soğutulması gerekir.Aksi halde hamur parça parça olabilir.

Diğer bir püf noktası ise kremayı kullanmadan önce buzdolabında dinlendirip soğutulması gerekir.

Çikolata sosu da hazırlandıktan sonra buzdolabında yarım saat kadar dinlendirilmelidir.


Profiterol hazırlamak için sitemizde yer verdiğimiz tariflerden yararlanarak birbirinden lezzetli tatlar elde edebilirsiniz.

Profiterol Hamuru Tarifi
Profiterol Kreması Tarifi
Profiterol Sosu Tarifi

Sade Profiterol Tarifi
Fındıklı Profiterol Tarifi
Fıstıklı Profiterol Tarifi

Sizler de sitemizde yayınladığımız bu pratik tariflerle evlerinizde kolaylıkla lezzetli profiteroller hazırlayabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

1 yorum :

  1. Dondurmalı profiterol müthiş bir lezzet. en sevdiğim tatlı :)

    YanıtlaSil

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri