-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patates salatası Alman, Avusturya ve Çek mutfağının popüler yemeğidir. Avusturyalılar bu salatayı meşhur Viyana usulü şinitsel ile birlikte servis yapıyorlar.Her aşçının kendi patates salatası püf noktası mevcuttur. Genellikle salata için dağılmayacak tür patates tercih ediliyor. Bazıları patatesi sertlik kazansın diye önceden haşlamayı tercih ediyor. Bir kısım aşçılar ise patates salatasını hazırlamak için sıcak patatesleri tercih ediyorlar, çünkü böylece sos ile patatesler iyice harmanlanmış oluyor.
Patatesleri kabuklu haşlayıp sonra soyanlar olduğu gibi bazıları kolaylık olsun diye haşlamadan önce kabuklarını soyuyorlar.
Avusturya usulü patates salatası için malzemelerimize göz atalım:
yarım kilo patates
1 adet soğan (bildiğimiz kuru soğan)
Sos için
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı biber
1-2 yemek kaşığı sirke (seviyorsanız daha fazla kullanabilirsiniz) balzamik olanı tercih edebilirsiniz.
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı et bulyon
tuz
isteğe göre yeşillik (maydanoz veya dereotu)
isteğe göre kornişon turşu
Avusturya usulü patates salatası nasıl yapılır:
Sos malzemesi karıştırılır.
Patates haşlanır, kabukları soyulur, küp küp doğranır. Sos malzemesi ile karıştırılır ve ince doğranmış soğan eklenir. hepsi karıştırılır ve servis yapılır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
patates salatası viyana usulü severek yapıp yediğim bir salata. çok lezzetli
YanıtlaSil