-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patates püresini hiç yoğurtlu denediniz mi?Yoğurtlu patates püresi için gereken malzemeler:
800 gram patates
125 gram yoğurt
yarım demet taze fesleğen
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
tuz
Yoğurtlu patates püresi nasıl yapılır:
Patateslerin kabuklarını soyun. 2-4 parçaya ayırın. Sarımsakları temizleyin. tencereye patates ve sarımsakları koyun. Su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra tuz ekleyin ve orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirin.
Suyunu süzün. Patatesleri tencerede 3 dakika kadar kısık ateşte tutun. Daha sonra patatesleri çıkarıp ezin. Parmesan ekleyin, yoğurt ve zeytinyağı ilave edin. Karıştırıp fesleğen yapraklarını da ilave edin. Afiyet olsun!
Bu patates püresi balıkların veya fırında sebze yemeklerinin yanında garnitür olarak sunulabilir. Fesleğen yoksa başka bir yeşillik kullanabilirsiniz. Örneğin; maydanoz veya dereotu olabilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder