YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Bezelyeli patates püresi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yeşil renkli lezzetli bir patates püresi yapmak isteyenler için bezelyeli patates püresinin tarifine yer vereceğiz.

Bezelyeli patates püresi malzemeleri:
700 gram patates
750 ml su
80 gram dondurulmuş bezelye
200 ml süt
25 gram tereyağı
3 dal taze nane
tuz


Bezelyeli patates püresi nasıl yapılır:

Patateslerin kabuklarını soyup 2-4 parçaya ayırın. Bir tencereye suyu da ilave edip kaynatın. Kaynadıktan sonra tuzunu koyun ve pişmeye bırakın.

Diğer tarafta dondurulmuş bezelyeli 3 dakika tuzlu suda haşlayın. Hemen arkasından rengini koruması için buzlu suya atın. Daha sonra çıkarıp rondoya alın, nane yapraklarını da ekleyip çekin.

Patatesler haşlanınca ezip püre haline getirin. Sıcak süt ve tereyağını da koyup karıştırın. Bezelye püresini de ekleyip iyice karıştırın.

Bezelyeli patates püresi servise hazırdır. Kızarmış balık, baharatlı kuzu veya güveçte sığır etinin yanında garnitür olarak sunulabilir. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri