YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Limonlu patates püresi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Limonlu patates püresi için malzemeler:

900 gram patates
6 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak süt
2 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
3 yemek kaşığı kapari
5-6 dal maydanoz
tuz
karabiber


Limonlu patates püresi nasıl yapılır:

Patateslerin kabuklarını soyup büyük bir tencereye yerleştirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra tuzunu koyup 15 dakika kadar daha pişirin.

Patatesler yumuşadıktan sonra ateşten alıp ezerek püre haline getirin.

Diğer tarafta küçük bir tencereye tereyağı, süt, limon suyu, limon kabuğu ve kapariyi koyun. Yağ eridikten sonra ocaktan alıp kıyılmış maydanozla birlikte patates püresine ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri