YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

24 Haziran 2016 Cuma

Köfteli ıspanak yemeği

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hatay yöresinin yemeği olan köfteli ıspanak tarifine bugünkü yazımızda yer veriyoruz. Yemek için gerekli olan malzemeler:

250 gram dana kıyma
2 kilo ıspanak
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı biber salça
kimyon
sarımsak
zeytinyağı



Köfteli ıspanak yemeği hazırlanışı:

Bulgur bir kaba alınır üzerine kaynar su ilave edilir ve suyunun çekilmesi için bırakılır. Suyunu çekip yumuşadıktan sonra un ve kimyon eklenir. Biber salça ve dana kıyma da ilave edilip yoğrulur.

Ispanaklar ayıklanıp yıkanır. Kökleri ayrılır. Saplarıyla birlikte doğranır. Zeyrinyağında kavrulup su ve tuz eklenir ve hafif sotelenir. Daha sonra sarımsakları eklenir.

Tenecereye su konulup iki kaşık tuz eklenir. Kıymadan küçük parçalar koparılıp yuvarlak köfteler hazırlanır ve kaynayan suya atılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Sarımsaklı ıspanakla harmanlandıktan sonra köfteli ıspanak yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri