-- Sponsorlu Bağlantılar --
Karidesli sandviç tarifi 4 kişiliktir.Karidesli sandviç için gereken malzemeler:
1 adet baget ekmek
150 gr. karides
1 adet kırmızı soğan
1 adet avokado
300 gr. füme alabalık
1 adet kırmızı dolmalık biber
Tereyağı
Limon suyu
Tuz, karabiber
Limonlu tereyağı için:
1 adet limon
80 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Tuz, karabiber
Karidesli sandviç nasıl yapılır:
* Füme alabalıkları küçük parçalar şeklinde kesin.
* Soğanı halka şeklinde doğrayıp 1 tatlı kaşığı tereyağında hafif kavurun.
* Kırmızı biberi çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp şeklinde doğrayın.
* Avokadoyu ayıklayıp çekirdeğini çıkarın. Küp şeklinde doğrayıp, üzerine limon suyu gezdirin.
* Füme alabalık, soğan, kırmızı biber, avokado ve haşlanmış karidesleri balık ve karidesin parçalanmamasına dikkat ederek karıştırın. Tuz, karabiber ve limon suyu ekleyin.
* Limonlu tereyağını hazırlamak için, tereyağını çatalla ezerek yumuşatın. Limon suyu, tuz, karabiber ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın.
* Ekmeği önce boyuna sonra enine ikiye bölün. Hazırladığınız limonlu tereyağını ekmeklerin üzerine sürün. Fırının ızgarasında üzerleri kızarıncaya kadar tutun.
* Hazırladığınız malzemeyi tereyağlı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Fırının ızgarasında üzerleri hafif kızarıncaya kadar 2 dakika bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder