-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugünkü yazımızda sizlerle nefis bir kabaklı lüfer balığı çorbasının tarifini paylaşıyoruz. Çorba için malzemeler 5 kişiliktir.Lüfer balığı çorbası için gerekeli olan malzemeler:
2 adet orta boy lüfer
1/2 limonun suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1/2 kahve fincanı beyaz şarap
2 - 3 adet defne yaprağı
1/2 demet kıyılmış maydanoz
3 adet orta boy kabak
2 adet orta boy domates
Tuz, karabiber
Taze fesleğen
Lüfer balığı çorbası nasıl yapılır:
* Lüferlerin kılçıklarını temizleyip fileto çıkarın.
* Balıkları cam bir kaba koyun. Üzerine limon suyu döküp, tuz ve karabiber serptikten sonra yarım saat buzdolabında bekletin.
* Soğanı halka şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tencerede kızdırın, soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyip hafif kavurun. Şarap, defne yaprağı, kıyılmış maydanoz ve 1 su bardağı ılık su ekleyin. Tencerenin kapağı açık olarak bir taşım kaynatın.
* Kabakların kabuğunu soyup, ince halka şeklinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
* Kabak ve domatesi balıklarla birlikte kaynayan soğanlı çorbaya ekleyip, 15-20 dakika pişirin. Suyu az gelirse biraz daha su ekleyin.
* Kabaklı lüfer balığı çorbasını fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder