-- Sponsorlu Bağlantılar --
İncirli tart için gerekli olan malzemeler 6 kişiliktir.İncirli tart malzemeleri:
2,5 su bardağı un
125 gr. margarin
2 çay bardağı toz şeker
3 yumurta sarısı
8 adet taze incir
3 adet siyah incir
1 kahve fincanı çilek veya ahududu likörü
5 çorba kaşığı ahududu veya erik marmeladı
1 paket vanilya
Bir fiske tuz
İncirli tart nasıl yapılır:
* Un, oda ısısında bekletilerek yumuşatılmış margarin, yumurta sarıları, şeker, tuz ve vanilyayı karıştırıp iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
* Hazırladığınız hamuru, yuvarlayıp top haline getirdikten sonra 1/2 saat dinlendirin.
* Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile açtıktan sonra yağlanmış unlanmış tart kalıbının içine kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin.
* Tartı fırından çıkarın ılındıktan sonra üzerini marmelatla kaplayın.
* İncirleri dörde böldükten sonra bir kaseye koyun. Üzerine likör ve 1 tatlı kaşığı toz şeker gezdirip 10 dakika bekletin.
* İncirleri likörlü bekletme sosundan çıkarıp, marmelat sürülmüş tartın üzerine düzenli bir şekilde yerleştirin. Ortasını halka şeklinde doğranmış siyah incirle süsleyin. Kalan şekerli likörü tartın üzerine gezdirin.
* İncirli tart soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder