YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Mayonezli kırlangıç balığı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mayonezli kırlangıç tarifi 6 Kişiliktir.

Mayonezli kırlangıç için malzemeler:
1 adet 2 kg’lık kırlangıç
2 su bardağı mayonez
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet defne yaprağı
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 limonun suyu
Tuz, karabiber



Mayonezli kırlangıç balığı nasıl yapılır:
* Temizlenmiş ve derisi çıkartılmış kırlangıcı, 2 parmak kalınlığında dilimleyin, bir kevgire koyup suyunu süzün.
* Patates ve havucu, kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
* Patates, havuç, defne yaprağı, ve kabuğu soyulmuş bütün soğanı bir tencereye koyun üzerine çıkacak kadar su ilave edip, 10 dakika haşlayın. Soğanı tencereden çıkardıktan sonra balık parçalarını, sebzelerin arasına yerleştirin.
* Tencereye çok az ılık su ilave edip, 20 dakika, ağzı açık olarak kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ilave edin. Ateşten indirdikten sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.
* Balık ve sebzeleri delikli kepçe ile çıkartıp, süzün. Balığın kılçıklarını ayıklayıp, iri parçalara ayırın. Balığı mayonezin yarısı ve karabiber ile parçalamamaya özen göstererek karıştırın.
* Mayonezli kırlangıcı bir servis tabağına balık şekli vererek yerleştirin. Üzerini kalan mayonez ile kaplayın. Balığı, sebze ve turşu dilimleri ile süsleyip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri