-- Sponsorlu Bağlantılar --
Önceki yazılarımızda cevizli humus, fasulyeli humus, baklalı humus gibi farklı humus çeşitlerinden bahsetmiştik. Bugün sizlerle sıcak servis yapılan bir humus tarifi paylaşacağız; kiremitte humus. Bu tarifte pastırma yerine sucuk kullanarak sucuklu humus da yapabilirsiniz.Kiremitte humus için gereken malzemeler:
250 gram humus
5 dilim pastırma (veya sucuk)
1 kaşık tereyağı
Kiremitte humus nasıl yapılır.
Öncelikle klasik tarifte olduğu gibi humus hazırlanır (tarif burada). Daha sonra güveç kaba yerleştirilir. Ortası çukur hale getirilir. Tereyağı ile pastırmalar konur. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında on dakika kadar pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun!
Not: Pastırma yerine kaşar peyniri de kullanıp kiremitte humus yapabilirsiniz. Kaşarlı Humus Tarifi
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder