-- Sponsorlu Bağlantılar --
Soslu kabak kızartması tarifi 4 kişiliktir.Soslu kabak kızartması malzemeleri:
6 adet orta boy kabak
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
1 su bardağı sıvı yağ
Soslu kabak kızartması yapılışı:
* Kabakların üzerini kazıdıktan sonra uzunlamasına ince dilim şeklinde kesin.
* Bir kapta un, domates salçası ve tuzu karıştırın.
* Dilimlenmiş kabakları bu sosa batırdıktan sonra kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafları da pembeleşinceye kadar kızartın. Kızartılan kabakları fazla yağını çekmesi için kağıt mutfak havlusu üzerine çıkarın.
* Kabakları servis tabağına dizin. Sıcak ya da soğuk olarak, isterseniz yanında sarmısaklı yoğurt ile servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder