YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı patates dolma

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zeytinyağlı patates dolma mezesinin tarifi 4 kişiliktir.

Zeytinyağlı patates dolma mezesi:
8 adet küçük patates
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı

3 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 diş sarmısak
1/2 demet maydanoz
10 adet siyah zeytin
Tuz, karabiber


Zeytinyağlı patates dolma nasıl yapılır:

* Biberleri ikiye kesip, çekirdeklerini ve beyaz kısmını ayıklayın. Fırın tepsisine dizip, üzerlerini zeytinyağı ile yağlayın. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıp kabukları ayrılana kadar pişirin. Biberleri bir kaseye alın, üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 5 dakika dinlendirin. Biberlerin kabuğunu soyup, enine 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
* Patateslerin kabuğunu soyup, ikiye kesin. Kaynar su dolu tencereye atarak 3 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
* Patateslerin ortasını bir çay kaşığı ile biraz oyarak çukurlaştırıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1/2 çorba kaşığı zeytinyağını fırçayla sürün, tuz ve karabiber serpin. 200 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
* Bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif pembeleşene kadar kavurun. Kabuğu soyulup küp şeklinde doğranmış domatesleri, kekiği, ezilmiş sarmısağı ilave edin, domates iyice yumuşayana kadar pişirin. Küçük doğranmış zeytinleri, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip pişirmeye 2 dakika daha devam edin.
* Patateslerin ortasına, domatesli karışımdan bir miktar koyun, üzerlerine biberleri iki renk olacak şekilde yerleştirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri