-- Sponsorlu Bağlantılar --
Elma Tatlısı tarifi 6 kişiliktir.Elma Tatlısı malzemesi:
1 kg. Amasya elması
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Kreması için:
1 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Elma Tatlısı nasıl yapılır?
* Elmaları yıkadıktan sonra, içini kabak oyacağı ile oyup çekirdekli kısımlarını çıkartın.
* Kabuklarını da soyduktan sonra elmaları su, tozşeker ve tarçın ile 15 - 20 dakika kısık ateşte elma yumuşayıncaya kadar pişirin.
* Haşlanmış elmaları delikli kepçe ile alıp ısıya dayanıklı cam bir kaba dizin. Dövülmüş ceviz ve kuru üzümü karıştırarak elmaların içlerine doldurun.
* Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
* Elmalar ılındıktan sonra bir servis kabağına alın, üzerlerini krem şanti ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
Krem şanti:
1 poşet toz krem şanti ve 1 bardak soğuk sütü mikser ile çırparak hazırladığınız kremayı buzdolabında soğuttuktan sonra kullanabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder