-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hindili börek tarifi 4 kişiliktir.Hindili börek malzemeleri:
1/2 kg. hindi kuşbaşı
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Börek için:
6 adet yufka
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurtanın sarısı
Hindili börek nasıl yapılır:
* Tereyağını bir tencerede erittikten sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, hafifçe kavurun. Kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domatesi ve küçük kesilmiş biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin.
* Hindi etini çok küçük doğrayın. Kavrulan soğana ilave edin. Tuz, karabiber ve 1 su bardağı ılık su ekleyip, et yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Eti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
* Süt ve sıvı yağı iyice çırpın. 1 adet yufkayı mutfak tezgahının üzerine yayın. Hazırladığınız karışımı fırça ile yufkanın üzerine sürün. Yufkayı ikiye katlayıp tekrar sütlü yağ sürün.
* Yağladığınız yufkayı tekrar ikiye katlayıp, üzerine sütlü yağ sürün. Yufkanın ortasına hindili karışımdan koyun, kenarlarını üst üste ya da dikdörtgen şeklinde katlayın. Kalan yufkalar da aynı şekilde hazırlanacak.
* Börekler yağlanmış fırın tepsisine kat yeri alta gelecek şekilde yerleştirilecek. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden 180 - 200 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder