-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sevilen meze mercimek köftesi farklı malzemeler katılarak çeşitlendirilebilir. Bugünkü yazımızda sizlerle fesleğenli mercimek köftesinin tarifini paylaşacağız. Tarifte bir demet taze fesleğen veya bulamazsanız kurusunu da kullanabilirsiniz.Fesleğenli mercimek köftesinin malzemeleri:
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salça
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı zeytinyağı
kuru fesleğen
kimyon
tuz
karabiber
kırmızı pul biber
Fesleğenli mercimek köftesi nasıl yapılır:
Mercimeği bir tencereye aktarın. Üzerini kapatacak kadar su, biraz tuz ve kimyon koyup haşlayın. Yaklaşık yarım saat kadar piştikten sonra ateşten alıp üzerine bulguru da ilave edin. Kapağını kapatıp yumuşaması için bir kenarda bekletin.
Tavayı ocağa alın. Zeytinyağını ilave edip ısıtın ve kıyılmış soğanları ilave edip kavurun. Salça ve baharatı ekleyip kavurduktan sonra ateşten alın.
Salçalı harcı şişmiş mercimekli bulgura ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra fesleğeni de ekleyin ve iyice yoğurun. Köfte şekli vererek marul yaprakları ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder