YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

30 Haziran 2016 Perşembe

Kavunlu tart

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kavunlu tart tarifi için malzemeler 6 kişiliktir.

Kavunlu tart malzemeleri:
1 paket limonlu jöle
1 çay bardağı limon suyu
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı portakal likörü
1 su bardağı su
1 çay bardağı kayısı marmelatı
1 adet küçük kavun


Kavunlu tart nasıl yapılır:
* 1 su bardağı suyu kaynatın. Jöleyi ilave edin iyice karıştırarak eritin.
* Bir kasede portakal suyu, limon suyu ve likörü karıştırın. Jöleye ilave edin. Jöleyi 20 santim çapındaki yuvarlak cam bir kaba dökün. Buzdolabında yarı sertleşinceye kadar bekletin.
* Kavundan bir kaşık yardımıyla top şeklinde parçalar çıkarın. Kavunları jölenin üzerine dizin.
* Bir tencerede kayısı marmelatını 1 çorba kaşığı portakal likörü ile iyice karıştırarak, ısıtın. İnce bir süzgeçten geçirin. Bir fırçayla kavunların üzerine sürün.
* Buzdolabında jöle sertleşinceye kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri