YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Portakallı pasta

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Portakallı pasta tarifimiz 10 kişiliktir.

Portakallı pastanın malzemesi:
4 su bardağı portakal suyu
1 paket bebe bisküvisi
8 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet muz
1 paket hindistan cevizi


Portakallı pasta nasıl yapılır:
* Portakal suyu, toz şeker, portakal kabuğu rendesi ve mısır nişastasını karıştırın. Koyulaşıp, pelte haline gelinceye kadar pişirin.
* Bisküvileri portakal suyu ile hafifçe ıslatın.
* Derin bir pasta kalıbının içini streç film ile kaplayın. Portakallı peltenin 1/3’ini tart kalıbına yayın. Üzerine bisküvileri dizip, kalan peltenin yarısını yayın. Üzerini muz dilimleri ile süsleyip, bisküvi dizdikten sonra kalan pelteyi koyun.
* Hazırladığınız pastayı buzdolabında 1 gece bekletin. Ters çevirerek servis tabağına çıkarın, üzerindeki streç filmi alın.
* Portakallı pastayı, portakal, muz dilimleri ve hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
ÖNERİ: Bu pastayı, portakal suyu yerine limon suyu ile de hazırlayabilirsiniz. 4 - 5 limonun suyuna su ilave ederek 4 bardağa tamamlayın. Limonlu pasta daha ekşi olacağı için, 12 çorba kaşığı şeker kullanın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri