YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Kıymalı baton

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kıymalı baton tarifi 12 kişiliktir.

Kıymalı baton malzemeleri:
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 su bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Harcı için:
250 gr. kıyma
1 adet küçük soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı ceviz
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 demet maydanoz
Susam



Kıymalı baton nasıl yapılır:
* Yumurta, yoğurt, un, margarin, kabartma tozu ve tuzu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Hamuru dinlemeye bırakın.
* Harcı için, margarini eritin. Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı ilave edip kavurun. Ceviz, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
* Hamurun yarısını yağlanmış tart kalıbına yayın. Üzerine kıymalı cevizli harcı yayın. Hamurun diğer yarısını harcın üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpin.
* 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri