-- Sponsorlu Bağlantılar --
Milföylü meyve tatlısı tarifi 4 Kişiliktir.Milföylü meyve tatlısı için gereken malzemeler
8 adet hazır milföy hamuru
8 adet çilek
3 adet kivi
20 adet üzüm
1 adet portakal
2 poşet toz krem şanti
2 su bardağı süt
Pudra şekeri
Milföylü meyve tatlısı yapılışı:
* Milföy hamurlarını yuvarlak geniş bir kalıpla keserek 8 adet yuvarlak hamur elde edin. (Kalıp olarak geniş bir bardak kullanabilirsiniz)
* Yuvarlak hamurların 4 tanesine, elma oyacağı ya da küçük yuvarlak bir kalıpla delikler açın.
* Diğer dört hamurun üzerini, fazla kabarmaması için çatalla delin. Bütün hamurları bir tepsiye dizin, 220 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
* Krem şantiyi soğuk sütle çırpın, katılaşması için yarım saat buzdolabında bekletin. Meyveleri soyup uzunlamasına dilimleyin.
* Delik olamayan hamurların üzerine krem şantiyi yayın. Meyveleri şantinin üzerine düzgünce yerleştirin.
* Delikli hamuru meyvelerin üstüne biraz yan yatırarak yerleştirip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder