-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kivili pasta tarifi için malzemeler 8 kişiliktir.Kivili pasta malzemeleri:
10 adet kivi
1 küçük paket krema
1 paket labne peyniri
2 yumurta sarısı
1 portakalın suyu
40 adet kedi dili bisküvi
10 yaprak jelatin
150 gr pudra şekeri
2 su bardağı yoğurt
1/2 limonun suyu
süslemek için
1 paket tart jölesi
1 çay bardağı krem şanti
Kivili pasta nasıl yapılır:
* 24 cm’lik düz bir kek kalıbının içini alüminyum ile kaplayın. Kivileri soyun, 1 parmak kalınlığında dilimlere bölün. Kedi dillerinin 25 adedini ortadan ikiye bölün. Kalıbın altını kivi dilimlerinin yarısı ile kaplayın. Kestiğiniz kedi dillerini kalıbı çevreleyecek ve bombeli uçları aşağıya bakacak şekilde dizin.
* Kremayı çırparak biraz koyulaştırdıktan sonra buzdolabına koyun. Jelatini soğuk suda yumuşatın.
* Labne peynirini yoğurt, pudraşekeri, yumurta sarısı, portakal ve limon suyu ile karıştırın. Karışımı ocakta hafif ısıttıktan sonra yumuşamış jelatin yapraklarını ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Kremayı ilave edip tekrar karıştırın.
* Hazırladığın kremanın yarısını, kalıptaki kivilerin üzerine dökün. Kremayı koyarken kenara dizdiğiniz kedi dillerinin düşmemesine dikkat edin. Geri kalan kivi dilimlerini tekrar kremanın üzerine dizin, kremanın geri kalanı ile kaplayın. En üste bütün olarak bıraktığınız kedi dilleri ile kaplayın. Kalıbın üzerini folyo ile kapatıp, buzdolabında en az 4 saat bekletin.
*Kivili pastayı kalıptan ters çevirerek çıkarın. Üzerindeki folyoyu dikkatli bir şekilde çıkarın.
* Kutunun üzerinde yazan tarife göre hazırladığınız tart jölesini kivilerin üzerine yayın. 30 dakika daha buzdolabında bekletin.
*Kivili pastanın üzerini krem şanti ve geri kalan kedi dilleri ile süsleyip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder