-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mantarlı Levrek tarifi 2 kişiliktir.Mantarlı Levrek için malzemeler:
1 adet levrek fileto
2 adet pırasa
5 orta boy mantar
1/2 soğan
1 - 2 sap maydanoz
Tuz, karabiber
1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
Mantarlı Levrek nasıl yapılır:
* Pırasaları üç parmak kalınlığında doğradıktan sonra kaynar tuzlu suda 7 - 8 dakika haşlayın.
* Pırasa piştikten sonra soğuk suya atıp 15 dakika bekletin.
* İnce dilimlenmiş mantar ve kıyılmış soğanı tereyağında karıştırarak pişirin. Pırasa, tuz ve karabiberi ekleyin.
* Hazırladığınız sebzeli sosu ısıya dayanıklı cam bir kaba koyun. Krema ve rendelenmiş parmesan peynirini ilave edip karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
* Fileto balıkların her iki tarafını da ızgarada pişirin.
* Hazırladığınız sebzeli karışımı servis tabağına koyun. Üzerine ızgara balıkları yerleştirin, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder