-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fırında kuzu budu tarifimiz 10 Kişiliktir.Fırında kuzu budu malzemeleri:
1 adet kuzu budu (yaklaşık 2.5 kg bütün yağları alınmış)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı ada çayı
1 çorba kaşığı maydanoz(ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
Tuz
1 adet fırın kızartma poşeti
Fırında kuzu budu nasıl yapılır:
* Budun etli bölümünde, keskin bir bıçakla düzenli aralıklarla 10 - 12 derin yarıklar açın.
* Sarmısaklar ve tuzu krema kıvamı alıncaya kadar dövün, bir kaseye aktarın. Kekik, biberiye, adaçayı ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Karışımı budun üstünde açtığınız yarıklara doldurun. Zeytinyağını bir fırça ile budun üstüne sürün.
* Budu bir kaba yerleştirin. Serin bir yerde 1 saat bekletin.
* Kızartma poşetinin içini 1 tatlı kaşığı un ile bulayın. Budu poşetin içine yerleştirin, ağzını telle bağlayın. Poşetin üzerini toplu iğne ile birkaç defa delin.
* Poşeti, kenarları 6 cm kalınlığı geçmeyecek bir fırın kabına koyun. 200 derece ısıtılmış fırında budun üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
* Servis yapacağınız zaman tepsiyi fırından çıkartın. Poşeti ortadan yarın ve budu çıkarın. Poşetteki sosu lezzet vermek için kullanabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder