YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Turp kızartması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Turp kızartması tarifi 4 kişiliktir.

Turp kızartması için gereken malzemeler:
12 adet turp
2 çay bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 su bardağı soğuk su
1 çorba kaşığı tuz
Sıvı yağ (kızartmak için)

Sos için:
1 çay bardağı sirke
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı su
1 adet küçük soğan
1 adet salatalık
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


Turp kızartması nasıl yapılır:
* Kızartmanın sosunu hazırlamak için, sirke, şeker, tuz ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 1 dakika sonra altını kapatıp, başka bir kaseye aktarın. İnce kıyılmış soğanı, çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış salatalığı, ince kıyılmış kırmızı biberi ve maydanozu ilave edip, soğumaya bırakın.
* Bir kasede unu, kabartma tozunu, tuzu ve suyu karıştırarak bir bulamaç hazırlayın.
* Turpları ayıklayıp, yıkayın. Kabuğunu hafifçe kazıyın. Bütün olarak bırakın
* Turpları hazırladığınız bulamacın içine atın. Derin bir kızartma tenceresinde bol sıvı yağı kızdırın. Turpları atın, her tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Delikli bir kepçeyle kağıt havlu üzerine çıkartın.
* Turp kızartmasını servis tabağına alın, yanında sosla birlikte servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri