-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patates sevenler için bugünkü yazımızda lezzetli bir patates dolması tarifini paylaşıyoruz. Tarifimiz altı kişiliktir.Patates dolması malzemesi
6 adet patates
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Patates dolması nasıl yapılır:
* Patatesleri yıkayıp bir tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ilave edin. 5 dakika haşlayın.
* Sıvıyağı kızdırın. Küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip, tuz ve karabiberi de koyduktan sonra kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyılmış maydanozu ekleyin.
* Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün. Tepside düz durması için altlarını bir parça kesin. İçlerini kaşıkla uyun.
* Patatesleri hazırladığınız içle doldurun.
* Patates dolmalarını fırın tepsisine dizin. Salça, sıvı yağ, 1 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuzu karıştırıp, dolmaların üzerine gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında, patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder