-- Sponsorlu Bağlantılar --
Böbrek sote tarifi 6 kişiliktir.Böbrek sote malzemeleri:
6 adet kuzu böbreği veya 2 adet dana böbreği
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı beyaz şarap
Böbrek sote nasıl yapılır:
* Böbrekleri yıkayıp kuruladıktan sonra ince dilimleyin.
* Tuz, karabiber ve unu karıştırın. Böbrekleri bu karışıma bulayın.
* Tereyağını bir tavada eritin. Böbrekleri tereyağında birkaç dakika kızartıp, bir tabağa alın.
* Tavada kalan yağa ince doğranmış soğan ve sarmısağı koyun, kısık ateşte pembeleştirin.
* Limon suyu, beyaz şarap, hardal ve nişastayı karıştırdıktan sonra kavrulmuş soğana ilave edin.
* Böbreği, hazırladığınız sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder