-- Sponsorlu Bağlantılar --
Etli Pastırmalı Volovan tarifimiz 6 kişiliktir.Malzemeler:
6 adet volovan
500 gr. küçük doğranmış dana kuşbaşı
200 gr. pastırma
1 demet taze soğan
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı acı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Maydanoz (süslemek için)
Etli Pastırmalı Volovan nasıl yapılır?
* Bir tencerede sıvıyağı iyice kızdırın. Eti ilave edin. Et suyunu bırakıp, tekrar çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Suyunu çekmeye başlayınca 1 cm. kalınlığında verev doğradığınız taze soğanları ve şerit şeklinde doğranmış pastırmayı ilave edin. 2 dakika pişirin.
* Pişmekte olan ete, salça, kırmızı biber, pul biber ve kimyonu da ilave edin. 1 çay bardağı su ekleyerek kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ateşten alıp tuz ilave edin. Ilınmaya bırakın.
* Hazırladığınız etli karışımı volovanların içine doldurun. Doldurulmuş volovanları, 200 derece ısıtılmış fırında 5 dakika tutun. Üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder