-- Sponsorlu Bağlantılar --
Meyveli kek için malzemeler 8 kişiliktir.Meyveli kek malzemeleri:
250 gr. margarin
2 su bardağı pudra şekeri
5 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
1 adet portakal
5 adet incir şekerlemesi
7 adet kuru kayısı
10 adet kiraz şekerlemesi
Meyveli kek nasıl yapılır:
* Portakalın kabuğunu soyup minik küp şeklinde doğrayın. Üzümleri ve kayısıları ayıkladıktan sonra , kaynar suda 15 dakika bekletin, süzün. Kayısıları dörde, incir ve kiraz şekerlemelerini ikiye kesin. Hepsini bir kaseye alarak karıştırın.
* Yumurtaları çırpın.
* Margarini mikserle krem haline gelene kadar çırpın. Pudra şekerini ilave ederek karıştırmaya devam edin. Çırpılmış yumurtaları yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
* Toz şekeri sütün içinde eritip yumurtalı karışıma ekleyin. Unu vanilya ve kabartma tozuyla karıştırın. Meyve şekerlemeleri ve unlu karışımı da kaseye ekledikten sonra kek hamurunu mikserle orta devirde 2 dakika daha karıştırın.
* İstediğiniz şekilde bir kek kalıbını yağlayın, çok az un serpin. Kek hamurunu kalıba dökün. 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. Pişmesini kontrol etmek için bir bıçağı keke batırın temiz çıkarsa pişmiş demektir.
* Kek soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder