-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sakızlı muhallebi tarifi 8 Kişiliktir.Sakızlı muhallebi malzemesi:
1 kg. süt
1.5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
200 gr. Margarin
1 paket Vanilya
1 paket damla sakızı
Sosu için:
4 çorba kaşığı pudra şekeri
4 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
50 gr. margarin
Sakızlı muhallebi nasıl yapılır?
* Sütü derin bir tencereye koyun. Un, toz şeker ve vanilyayı ekleyip orta ateşte devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
* Damla sakızını ezip toz haline getirin. Ateşten inmeden 2 - 3 dakika önce muhallebiye ilave edin. Ocağı kapatın.
* 200 gr. margarini muhallebiye ilave edip, karıştırın. Muhallebiyi 3’e bölün. Her bölümü ayrı ayrı blendırda çekip, servis tabağına koyun.
* Sosunu hazırlamak için, 50 gram margarini eritip soğumasını bekleyin. Yumurta, pudra şekeri ve kakaoyu blendıra koyup karıştırın. Eritilmiş margarini ilave edip, tekrar karıştırarak koyu bir sos elde edin.
* Hazırladığınız sosu muhallebinin üzerine yayın. Üzerini fıstık ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder