YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Deniz ürünleri salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Deniz ürünleri salatası tarifi altı kişiliktir.

Deniz ürünleri salatası malzemeleri: 
500 gr. kalamar
250 gr. karides
300 gr. beyaz etli balık ( mezgit, fener, kefal)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
1 adet göbek salata
2 adet taze soğan


Deniz ürünleri salatası nasıl yapılır:
* Kalamarı ayıkladıktan sonra halka şeklinde doğrayın.
* Karidesleri sirkeli suda haşladıktan sonra kabuklarını soyun.
* Balıkları parmak kalınlığında şeritler halinde kesip, tuzlayın. Balığı tencereye koyun, üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlayın. Suyunu süzün.
* Bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın, ince doğranmış soğanı ilave edip 7 - 8 dakika kavurun.
* Dövülmüş sarımsağı ve kalamarı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kalamar yumuşayıncaya kadar 15- 20 dakika pişirin.
* Kalamarı tencereden alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ocağı kapatın. Tencereye kalamar, karides ve balığı ilave edip karıştırdıktan sonra 3 saat bekletin.
* Salata yapraklarını yıkayıp kurulayın.
* Salata yapraklarını servis tabağına yerleştirin. Üzerine deniz ürünlerini koyun. Doğranmış taze soğanı ekleyip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri