-- Sponsorlu Bağlantılar --
Erzurum usulü sulu köftenin diğer adı da ekşili köftedir. Ekşili köfte sıcak olarak turşu eşliğinde servise sunulur.Erzurum sulu köfte malzemeleri
150 gram kıyma
2 pırasa
1 kase kuru erik
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 domates
su
karabiber
tuz
Erzurum sulu köfte tarifi
Pırasalar ince doğranıp bir tencerede yağla birlikte sotelenir. Köfte şekli verilmiş kıyma ilave edilip kavrulur. Daha sonra rendelenmiş domates veya salça eklenir. Su ve tuz konulup kaynatılır.
Kaynayan suya pilavlık bulgur ve ekşi erik kurusu konulur. Bulgurlar piştikten sonra ateşten alınır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder