-- Sponsorlu Bağlantılar --
İrmik helvasını tereyağlı veya zeytinyağıyla yapabilirsiniz. İsteğe göre fıstık, ceviz ya da badem eklenebilir.Zeytinyağlı irmik helvası malzemeleri:
1.5 su bardağı irmik
1.5 su bardağı toz şeker
250 ml zeytinyağı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Zeytinyağlı irmik helvası nasıl yapılır:
Tencereye zeytinyağı alınır. Isınınca irmik eklenip kavrulur. Üzerine dikkatlice süt dökülür. Şeker de ilave edilir ve 1-2 dakika daha kavrulur. Ateşten alınıp 10-15 dakika dinlendirilir. İsteğe göre üzerine fıstık serpilebilir. Yanına dondurma ekleyerek servis yapılabilir. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder