-- Sponsorlu Bağlantılar --
Brezilya mutfağının ünlü börülce köftesi olan Acaraje tarifini bugün sizlerle paylaşıyoruz. Tarif malzemelerimiz dört kişiliktir.Acaraje malzemeleri:
1/2 kg. kuru börülce
2 adet orta boy soğan
Tuz
Palmiye yağı (veya sıvı yağ)
Vatapa sosu için:
20 ml. Palmiye yağı
20 gr. Un
500 ml. Hindistan cevizi sütü
1 çorba kaşığı öğütülmüş yerfıstığı
Acaraje nasıl yapılır:
* Börülceyi bir gece önceden suya koyup bekletin. Ertesi gün bir kaç kez yıkayarak, kabuklarının çıkmasını sağlayın.
* Börülceyi mutfak robotuna koyun, tuz ve soğan ekleyip, koyu püre haline gelinceye kadar karıştırın.
* Börülce püresini büyük bir tencereye alıp, ezerek karıştırın.
* Derin bir tavada palmiye yağını ısıtın. Acaraje harcından bir çorba kaşığı alıp, yavaşça kızgın yağa bırakın. Her iki tarafını da kızarttıktan sonra delikli kepçe ile alın.
* Vatapa sosunu hazırlamak için, palmiye yağını ısıtın, unu ve öğütülmüş yer fıstığını ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Hindistancevizi sütünü ilave edin, koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
* Kızarttığınız hamurların içine Vatapa, domates sosunda pişirilmiş karides, küçük doğranmış domates ve acı biber püresi koyup, sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder