-- Sponsorlu Bağlantılar --
Humusun olmazsa olmaz malzemeleri nohut ve tahindir. Ayrıca humusa çeşitli malzemeler katılarak farklı lezzetler elde edilebilir. Bugünkü yazımızda sizlerle acılı humus tarifini paylaşacağız.Acılı humus için malzemeler:
3 su bardağı nohut
1 adet limon
4 diş sarımsak
2 kahve fincanı tahin
zeytinyağı
kimyon
kırmızı pul biber
Acılı humus nasıl yapılır?
Nohut bir gece öncesinde ıslatılır ve ertesi gün iyice ezilene kadar haşlanır. Ateşten alınan nohutun kabukları soyulur ve geri kalan nohut ezilip püre haline getirilir. Bunun için blender kullanabilirsiniz ve kıvamını ayarlamak için nohudu haşladığınız sudan 1 çay bardağı kadar kullanabilirsiniz.
Daha sonra ezilmiş nohuda limon suyu, tahin, ezilmiş sarımsak, kimyon eklenir. Karıştırılır ve en son zeytinyağı ile ısıtılmış kırmızı pul biber eklenir. Acılı humus servise hazırdır. Kırmızı pul biber yerine acılı humus için acı biber salça da yağla ısıtılıp kullanabilir ve sadece üzerine gezdirilebilir.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder