-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kavun soslu karides tarifi 4 kişiliktir.Kavun soslu karides malzemeleri:
500 gr. jumbo karides
1 adet küçük kavun
12 adet kiraz domates
1 adet küçük salatalık
4 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Sos için:
1 çorba kaşığı hardal
1 limon suyu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Kavun soslu karides nasıl yapılır:
* Sosunu hazırlamak için, kavunu çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küp şeklinde doğrayıp bir kaseye koyun. Dörde kesilmiş domates, ince doğranmış taze soğan, çekirdekleri çıkarılıp küp şeklinde doğranmış salatalığı ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
* Sosunu hazırlamak için, hardal ve limon suyunu bir kasede karıştırın. Sıvı yağı yavaş yavaş ilave edip çırpın.
* Hazırladığınız sosu kavun salatasının üzerine döküp karıştırın.
* Karidesleri tuzlu sirkeli kaynar suda 10 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup, servis tabağına yerleştirin. Üzerlerine kavunlu sosu döküp soğuk olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder