YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

26 Haziran 2016 Pazar

Tarsus usulü humus tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugünkü yazımızda Tarsus'a has lezzetlerden biri olan humus tarifini paylaşacağız. Tarifteki humus ılık olarak servis yapılır.

Tarsus usulü humus malzemeleri

3 su bardağı nohut
1 kahve fincanı tahin
4 yemek kaşığı limon suyu
kimyon
4 diş sarımsak
tuz
Süs malzemeleri: kırmızı pul biber, kimyon, sumak, maydanoz, salatalık turşusu, turp


Tarsus usulü humus tarifi:

Nohutlar bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün iyice ezilip kabukları kolay çıkacak hale gelene kadar haşlanır. Arzu ederseniz düdüklüde de haşlayabilirsiniz.

Kabuklarını ayıklayın. Daha sonra haşlanmış nohutun üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyip tekrar ocağa alın. Nohutların suyu çekmesini sağlayın.

Daha sonra blenderdan geçirin. Tekrar ocağa koyup 1 çay bardağı ılık su ilave edin. Biraz karıştırıp ateşten alın. Ezilmiş sarımsak, tuz, kimyon, tahin ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin ve baharatlarla süsleyin. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri