YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Fırında ton balığı

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fırında ton balığı tarifi 4 kişiliktir.

Fırında ton balığı malzemesi
4 adet 180 gr’lık ton balığı
2 su bardağı ekmek kırıntısı
2 çorba kaşığı ince kıyılmış kapari
2 çorba kaşığı ince kıyılmış ançuez
2 çorba kaşığı ince kıyılmış sarmısak
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze ot karışımı (fesleğen, dereotu, maydanoz)
2 adet yumurta
1 su bardağı un
4 su bardağı haşlanmış karışık yeşil sebze

Balzamik Vinegret sosu için:
1 çay bardağı balzamik sirke
1 çay bardağı kırmızı şarap
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı kıyılmış sarmısak
3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
4 çorba kaşığı kıyılmış soğan
1 su bardağı zeytinyağı


Fırında ton balığı nasıl yapılır:
* Ufalanmış ekmek, kapari, ançuez, sarmısak ve kıyılmış otları karıştırın. Balıkları önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve daha sonra da ekmekli karışıma bulayın.
* Kızgın bir tavada, balıkların her iki tarafını hafifçe kızartın.
* Kızarttığınız balıkları 180 derece ısıtılmış fırında ortaları pembe kalacak şekilde pişirdikten sonra 3 eşit parçaya kesin.
* Sosunu hazırlamak için, zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Zeytinyağını azar azar, karıştırarak ilave edin.
* Haşlanmış sebzeleri Balzamik vinegret sosu ile karıştırıp, tabağa yerleştirin. Üzerlerine balıkları dizin. Etrafına balzamik sirke serperek servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri