-- Sponsorlu Bağlantılar --
İzmir mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan İzmir köfteyi kimileri çiğden yaparken bir kısım aşçılar da köfte ve patatesleri kızartarak domates sosuyla buluşturup fırına sürüyorlar. Bu yazımızda ikinci çeşidine yer veriyor olsak da sitemizde kızartmadan yapılan İzmir köfte tariflerine de yer veriyoruz. Onların da tariflerine bu yazının sonundaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Önce malzemelerimiz;İzmir Köfte için gerekli olan malzemeler:
- yarım kilo kıyma
- 1 yumurta
- 1 soğan
- 4 dilim bayat ekmek içi
- 4-5 sap maydanoz
- 2 diş sarımsak
- 4 patates
- tuz
- karabiber
- kimyon
Sos malzemesi:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşıı salça
- 2 yemek kaşığı un
- 2 bardak su
- tuz
İzmir köftenin yapılışı
Öncelikle maydanoz kıyılır, soğan rendelenir, karıştırma kabına alınır. Üzerine yumurta, baharatlar, kıyma, ezilmiş sarımsak eklenip iyice yoğrulur. Köftelerin kıyması hazırlanır.
Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp uzun şekil verilir, köfteler hazırlanır.
Patatesler elma dilimi kesilir. Kızgın yağda önce patatesler sonra köfteler kızartılır.
Kızartılmış köfte ve patatesler fırın tepsisine alınır. Diğer tarafta un ve yağ kavrulur, üzerine salça, su, tuz ilave edilip sos hazırlanır.
Hazırlanan sos köftelerin üstüne dökülür ve fırında pişmeye bırakılır.
Farklı İzmir Köfte Tarifi arayanlar ayrıca aşağıdaki tariflere de göz atabilirler.
Bezelyeli İzmir Köfte Tarifi
Patatessiz İzmir Köfte Tarifi
Bulgurlu İzmir Köfte Tarifi
İrmikli İzmir Köfte Tarifi
Yoğurtlu İzmir Köfte Tarifi
Kaşarlı İzmir Köfte Tarifi
Tavuklu İzmir Köfte Tarifi
İzmir Köfte Çorbası Tarifi
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder