-- Sponsorlu Bağlantılar --
Paella Tarifi 4 kişiliktir.Paella için gerekli olan malzemeler:
250 gr. karides
4 adet Jumbo karides
250 gr. kalamar
15 adet midye
250 gr. beyaz etli kılçıksız balık
4 adet tavuk butu
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1 adet domates
1 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1/2 su bardağı konserve bezelye
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 çay kaşığı safran
Paella nasıl yapılır:
* Karideslerin çiğ olarak kabuklarını çıkarın. Kabukları yıkayıp, tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp, saklayın.
* Zeytinyağını kızdırın. Tavuk butlarını yumuşayıncaya kadar kızartıp, bir tabağa alın. Aynı yağda kalamarı hafif yumuşayıncaya kadar çevirin.
* Küçük doğranmış sarmısak, soğan ve yeşil biberi aynı yağda biraz kavurun.
* Pirinci ilave edin. Üzerine kalamar ve tavuk butlarını yerleştirin. Süzdüğünüz suyu kaynatıp üzerine dökün. 7 dakika harlı ateşte pişirin.
* Karides, midye, şerit halinde kesilmiş kırmızı biber ve bezelyeyi de pilavın üzerine koyun. Üzerine safran serptikten sonra, ateşi kısıp, 5 dakika daha pişirin.
* Paella’nın üzerini bir kapak ya da alimünyum folyo ile kapatıp 5 dakika dinlendirin. Üzerini limon dilimleri ile süsleyip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder