YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

29 Haziran 2016 Çarşamba

Balık köftesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Balık köftesi tarifimiz 4 kişiliktir.

Balık köftesi malzemeleri:
1 adet palamut
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi veya 2 adet haşlanmış patates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber, yenibahar
1/2 kahve fincanı çamfıstığı
1/2 kahve fincanı kuşüzümü
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı un veya galeta unu


Balık köftesi nasıl yapılır:
* Palamudun başı ve kuyruğunu kesip bir tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, tencerenin kapağını kapatmadan 15 - 20 dakika haşlayın.
* Haşlanmış balığın suyunu süzdükten sonra derisini, kılçıklarını ve siyah etini ayıklayın. Beyaz etini didikleyin.
* Islatılmış ekmek içi veya haşlanmış patatesleri çatalla iyice ezdikten sonra balığa ilave edin.
* Yumurta, rendelenmiş soğan, tuz, şeker, karabiber, yenibahar, çamfıstığı ve kuşüzümünü ekleyip yoğurun.
* Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak parmak şeklini verin.
* Balık köftelerini una ya da galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri