-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bugünkü yazımızda pratik bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Armut tatlısı tarifimiz 4 kişiliktir.Armut tatlısı malzemeleri:
4 adet armut
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan dövülmüş ceviz
Armut tatlısı nasıl hazırlanır:
* Armutların kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölün.
* Yayvan bir tencereye armutları koyun, üzerlerine toz şekeri serpin, 2 saat dinlendirin. Tencereyi ocağın üzerine oturtun, 3 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra, çok kısık ateşte armutlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
* Armutları sıcak olarak servis tabağına alın. Bir tavada tereyağını erittikten sonra armutların üzerine dökün. Üzerlerine yarım ceviz koyup, soğuduktan sonra servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder