-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kayseri köftesi tarifimiz dört kişiliktir.Malzemeler:
500 gr. koyun kıyması
5 adet büyük patates
2 dilim bayat ekmek
1 kahve fincanı süt
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1/2 demet maydanoz
3 adet büyük boy domates
Tuz,karabiber
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Kayseri köftesi nasıl yapılır?
* Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra bir parmak kalınlığında halka halka doğrayıp suda bekletin.
* Kıymayı bir kaseye koyun. Kabukları kesildikten sonra, sütte ıslatıp sıktığınız bayat ekmek dilimlerini ekleyin. Rendelenmiş soğan, kimyon, yenibahar, kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber ilave edin. 3 çorba kaşığı suyu teker teker ekleyerek iyice yoğurun. Avuçlarınızı ıslatın ve yuvarlak köfteler hazırlayın, bastırarak yassılaştırın. Hazırladığınız köfteleri yağlı kağıt üzerine koyun.
* Patateslerin suyunu süzüp kağıt bir mutfak havlusu ile kurutun.
* 4 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın. Patateslerin iki yüzünü de kızartın.
* Isıya dayanıklı tepsiyi kalan yağ ile yağlayın. Sırasıyla köfte, halka şeklinde dilimlenmiş domates ve kızarmış patatesleri dizin. 1 su bardağı su ilave edin.
* Kayseri köftesini 200 derece ısıtılmış fırında kırk dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder