YENİ EKLENENLER

Mezeler

Tatlılar

Pastalar

24 Haziran 2016 Cuma

Gaziantep imam bayıldı tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan sevenler lezzetli ve pratik bu tarifi çok sevecekler. İşte Gaziantep usulü imam bayıldı tarifi.

Gaziantep imam bayıldı malzemeleri

4 patlıcan
4 domates
2 soğan
2 diş sarımsak
4 adet sivribiber
1 çorba kaşığı salça
sıvı yağ
100 gram çam fıstığı
tuz
karabiber
pul biber



Gaziantep imam bayıldı tarifi

Öncelikle imam bayıldı sosunu hazırlayalım. Domatesleri soyup küp küp doğrayalım. Soğan, sarımsak ve sivribiber ince doğranır. Tavaya sıvı yağ konulup ısıtılır. Daha sonra fıstıklar eklenip kavrulur. Soğan ilave edilir sotelenmeye devam edilir. Daha sonra domates, biber, sarımsak ve salça ilave edilir. Sos hazırlanır.

Patlıcanlar yıkanır. Bıçakla boydan boya kesilir. Bir tavada yağa konularak soldurulur.

Cam fırın tepsisi alınır. Patlıcanlar fırın tepsisine yerleştirilir. İçleri sos ile doldurulur. Üzerileri domates ve biberle süslenip fırına sürülür. Biraz pişirip servise sunulur.

Gaziantep imam bayıldı hazırdır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --

Yorum Gönder

 
Copyright © 2016 Yemek Tarifleri