-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yaz aylarında yapılabilecek pratik bir tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Pirinçli imam bayıldı için malzemelere göz atalım:6 adet patlıcan
yarım su bardağı pirinç (haşlanmış)
2 diş sarımsak
yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı sirme
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
yoğurt
Pirinçli imam bayıldı tarifi:
Patlıcanların 4 tanesinin kabukları alacalı soyulur. Boyuna kesilip tuzlu suya atılır. On beş dakika kadar suda bekletilir.
Daha sonra sudan çıkarıp yağda kızartılır.
Sarımsaklar ezilir ve limon suyu, sirke, zeytinyağı, dereotu, tuz, biber, şeker eklenerek karıştırılır.
Diğer 2 patlıcan közlenir ve kabukları soyulup doğranır. Sarımsaklı karışımın üzerine eklenir. Karıştırılır. Yoğurt ve pirinç ve eklenip harmanlanır.
Kızarmış patlıcanların içleri genişletilir. Karışımdan içlerine doldurulup soğuk olarak servis yapılır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder