-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hafif ve lezzetli bir tarife yer veriyoruz; Antakya usulü imam bayıldı. gerekli olan malzemelerimize önce göz atalım:4 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 kesme şeker
zeytinyağı
tuz
su
Antakya usulü imam bayıldının yapılışı
Patlıcanlar verev kesilerek tuzlu suda bekletilir. Daha sonra suyu alınarak kızgın yağa atılıp kızartılır. Bir tavaya alınır.
Sarımsak, biber ve soğanlar yağda öldürülerek patlıcanların üzerine dökülür. Domatesler halka halka dilimlenerek üstlerine yerleştirilir. Zeytinyağı, şeker ve su ilave edilerek yaklaşık 10 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun!
Not: Bu tarifte patlıcanların yerine patates kullanarak patatesli imam bayıldı da yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder