-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ispanak yemeği yaparken ıspanakların köklerini ve saplarını atmayıp bir kenara ayırın. Lezzetli mi lezzetli bir ıspanak kökü yemeği yapılır bu köklerle.Ispanak kökü için gerekli olan malzemeler
1 kilo ıspanağın kökü ve sapları
3 soğan
5 diş sarımsak
4 domates
yarım limonun suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kaşık toz şeker
tuz
karabiber
2 su bardağı su
Ispanak kökü yemeğinin yapılışı
Ispanak köklerini ayıklayıp temizleyin. Saplarını doğrayın. Yıkayıp süzün. Soğanları yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyup ikiye bölün. Tencereye soğanları, domates, sarımsakları koyun. Üzerine ıspanak köklerini yerleştirin.
Zeytinyağı, tuz, karabiber, toz şekeri ilave edin. Limon suyunu da sıkıp ekledikten sonra pişmeye bırakın.
Yaklaşık beş dakika sonra sıcak suyunu da ilave edin. Orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirin. Soğuduktan sonra servise sunun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
ben bu yemeği havuçlu yapıyorum çok güzel oluyor
YanıtlaSil