-- Sponsorlu Bağlantılar --
Her derde deva ıspanağı sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Bugünkü yazımızda sizlerle pratik bir pirinçli ıspanak yemeği tarifini paylaşacağız.Pirinçli ıspanak yemeği malzemeleri
bir kilo ıspanak
1 soğan
4 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 havuç
1.5 çay bardağı pirinç
2 domates
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
kırmızı toz biber
kuru nane veya fesleğen
Pirinçli ıspanak yemeğinin yapılışı:
Öncelikle ıspanaklarımızı ayıklayıp köklerini ıspanak kökü yemeği yapmak için bir kenara ayırıyoruz. Yeşil ıspanak yapraklarını yıkayıp süzüyoruz. İsterseniz ıspanaklı sirkeli suda da bekletebilirsiniz.
Daha sonra soğanları yemeklik doğruyoruz. Yağla birlikte tencereye alıp kavuruyoruz. Havucu rendeleyip ekliyoruz. sarımsak ve pirinci de ekleyip kavuruyoruz. Yıkanmış ıspanakları üzerine ekleyip, doğranmış domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kontrol ediyoruz. Ispanağın suyu yeterli değilse biraz sıcak su ekliyoruz ve 15 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçli ıspanak yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yorum Gönder